Der har tidligere været adgang til at beregne registreringsafgiften for nye og brugte køretøjer i Motorregistreret. Denne facilitet har imidlertid været ude af drift i en længere periode, hvorfor der som forhandler er væsentligt mere arbejde forbundet med at beregne afgiften for brugte plugin- og hybridbiler. Vi har løbende været i kontakt med Motorstyrelsen for afklaring af, hvornår I som virksomhed får adgang til beregningssystemet igen.

Der er endnu ikke kommet en udmelding på, hvornår beregningssystemet i tilknytning til DMR kommer op at køre igen. På nuværende tidspunkt er Motorstyrelsen i gang med at testkøre beregningssystemet for nye plugin- og hybridbiler. Først når dette testsystem kører, vil der blive set på beregningssystemet for brugte plugin- og hybridbiler.

Hvis I skal i gang med at sælge brugte plugin- og hybridbiler, bør I derfor som branche overveje at få udarbejdet jeres egen beregningsmodel, da der kan være lange udsigter til, at Motorstyrelsen får sit system op at køre.

Det er problematisk, at man som virksomhed ikke kender den nøjagtige registreringsafgift, som et køretøj vil udløse i forbindelse med indregistreringen i Danmark. Dette fører til, at flere virksomheder undlader at købe plugin- og hybridbiler, da man ikke kan leve med denne uvished. Andre virksomheder vælger at beregne registreringsafgift så godt de nu kan og må leve med en eventuel regulering af registreringsafgiften, når køretøjet bliver indregistreret.

Motorstyrelsen har i en mail af 2. december 2020 oplyst, at de vil fremstille et regneark, som selvanmeldere kan støtte sig til, men det er ikke oplyst, hvornår de vil have dette regneark klar.

Hvis I ønsker større sikkerhed med hensyn til beregning af registreringsafgiften for plugin- og hybridbiler, kan Bachmann/Partners være behjælpelig med udvikling af beregningssystem herfor.

For yderligere information kontakt Diana Mønniche på tlf. 20717862 / dme@bachmann-partners.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *