Den nye regering lægger an til en licensordning for leasingselskaber med henblik på at komme ulovlige transaktioner til livs.

Det fremgår det politiske grundlag for Danmark regering, at regeringen fortsat vil øge indsatsen mod skattely samt slå ned på og lukke skattehuller. Det kan eksempelvis være i forhold til at komme ulovlige transaktioner til livs ved at udvide kravet om brug af digitale kasseapparater til flere brancher eller ved at der indføres en licensordning for leasingselskaber. Der tages initiativ til en særlig indsats for at sætte ind over for økonomisk kriminalitet, og myndighedernes indsats skal forstærkes.

Leasingbranchen har længe ytret ønske om, at afgiftsreglerne for leasingbiler biler bliver mere simple og at der samtidig indføres en licensordning for leasingselskaber, således at det sikres at der altid er betalt registreringsafgift for de biler, som kører på de danske veje. Herudover er det endvidere leasingbranchens ønske, at licensordningen for leasingselskaber skal beskytte forbrugerne og der skal foretages en ordentlig kreditvurdering, således at der indbygges kriminalitetsforebyggende gevinster ved en licensordning.

Der er på nuværende tidspunkt ikke en mere detaljeret udmelding om, hvad licensordningen kommer til at omfatte og hvordan tilsynet med licensordningen skal udøves. Branchen må dog forberede sig på, at der vil komme en række nye tiltag, som skal implementeres i forbindelse med udøvelse af leasingaktiviteten.

Hos Bachmann/Partners Advokatpartnerselskab vil vi følge regeringens udmelding tæt. For yderligere information kontakt Diana Mønniche på tlf. 20717862 / dme@bachmann-partners.dk eller Peter Hansen på tlf. 40 32 35 35 /pha@bachmann-partners.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *